sâmbătă, 2 mai 2015

Obiceiuri proaste care te lasa fara bani

Chiar daca ai cele mai bune intentii, poti totusi sa intri la inghesuiala cu banii, mai ales daca ai cazut intr-unul dintre aceste obiceiuri de bani periculoase. Daca si tu te afli in razboi cu finantele, arunca o privire la aceasta lista pentru a te asigura ca nu te autosabotezi cu oricare dintre obiceiurile proaste legate de cheltuirea banilor.

Cumpararturi sub impuls

Achizitiile de impuls sunt toate facute emotional. Vezi un chilipir si nu vrei sa ratezi sansa de a-l avea sau un alt element pe care vrei sa-l ai imediat si sari sa-l cumperi inainte de a gandi rational despre faptul daca ai intr-adevar nevoie de el sau daca macar ti-l permiti. Pentru a reduce cheltuielile din impuls, forteaza-te sa astepti o anumita perioada de timp inainte de a cheltui banii. Cateva zile de repaos va ofera timpul necesar luarii unei decizii corecte si sansa de a realiza necesitatea lui.

Absenta unui buget

A ramane pe linia de plutire financiar este imposibil de realizat daca nu ai un buget stabilit pentru a te incadra in el. Un buget va permite sa vedeti cat de multi bani ai de cheltuit si va permite sa efectuati modificari care va ajuta sa economisiti, evitand astfel sa mergeti pe minus in fiecare luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu